Morčacia roláda s vínnou klobásou

Potrebujeme:

500 g morčacích pŕs, 1 žemľa, 200 g vínnej klobásy vytlačenej z črievka, 1/2 papriky kápie, zväzok petržlenovej vňate, 1 vajce, soľ, biele mleté korenie, 100 g slaniny

Ako na to:

Prsia rozrežeme tak, aby sme získali veľký tenký plát - môžeme ich pozdĺžne nakrojiť, ale nedorezať úplne do konca, a rozložiť ako knihu. Mäso naklepeme. Žemľu nakrájame na drobné kocôčky a na plechu nasucho opečieme.
V mise zmiešame vytlačenú klobásu, opraženú žemľu, najemno nakrájanú kápiu, nakrájanú petržlenovú vňať a vajce. Jemne osolíme a okoreníme. Plát mäsa položíme na alobal a potrieme klobásovou zmesou. Zavinieme a roládu omotáme plátkami slaniny. Zabalíme ju do alobalu, prenesieme na plech a v predhriatej rúre upečieme.

08.05.2011

Podobné recepty