Penne s mäsovou omáčkou
500 g cestovín (penne), 500 g mletého mäsa, 50 g slaniny, 1 lyžica olivového oleja, 1 cibuľa, 2 mrkvy, 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžičky sušenej zmesi byliniek, 1 bujónová kocka, 700 ml paradajkového pretlaku, soľ, mleté čierne korenie, parmezán
Ako na to:Talianske cestoviny uvaríme podľa návodu na vrecku. Mleté mäso a pokrájanú slaninu opečieme na panvici dohneda. Presunieme do misy a v tej istej panvici na oleji opražíme nakrájanú cibuľu a nastrúhanú mrkvu. Pridáme prelisovaný cesnak, potom vrátime mäsovú zmes, prisypeme bylinky, rozdrobíme kocku bujónu, prilejeme pretlak a povaríme.
Omáčku dochutíme soľou a mletým čiernym korením a nalejeme na uvarené cestoviny narovnané na tanieroch.
Porcie posypeme strúhaným parmezánom.