Kapustinca s krvavničkovým chlebíkom

Potrebujeme:

120 g póru, 40 ml oleja, 1 lyžica múky, 750 ml vývaru, 120 g kyslej kapusty, 1 bobkový list, 3 guľôčky borievky, 5 guľôčok čierneho korenia, rasca, soľ, 1 zemiak
Na chlebíky: 60 g cibule, 2 strúčiky cesnaku, 20 g masla, 200 g krvavničiek, 1 bielok, majorán, mletá rasca, soľ, 1 toastový chlieb, vývar, 2 vajcia, olej

Ako na to:

Pór opražíme na oleji, zaprášime múkou, zalejeme vývarom, pridáme rozkrájanú kapustu, korenie, soľ, nakrájaný zemiak a povaríme. K polievke pripravíme chlebíky.
Chlebíky: Cibuľu a cesnak opražíme na masle, pridáme kúsky krvavničky, opražíme, vmiešame bielok a korenie. Plátky chleba navhlčíme vývarom, vždy na jeden dáme zmes krvavničky, priklopíme ho druhým plátkom, pritlačíme, namočíme do ušľahaných vajec a opečieme na oleji.

08.05.2011

Podobné recepty