Mexické ohnivé zemiačiky

Potrebujeme:

80 dkg drobnejších zemiakov, 4 PL oleja, 1 zväzok póru, 2 feferónky, 3 strúčiky cesnaku, 15 dkg strúhaného syra, bylinková soľ, mleté čierne korenie

Ako na to:

Zemiaky dobre operte a v šupke uvarte v osolenej vode do mäkka. Hneď ich prepláchnite studenou vodou, aby sa dali ľahšie lúpať. Vo vyššej a širšej panvici rozohrejte olej. Vsypte do nej olúpané zemiaky a asi 10 min. ich opekajte za stáleho miešania, kým sa nevytvorí zlatá kôrka. Pór dôkladne operte a nakrájajte na drobné valčeky, zelenou vňať na rezance. Feferónky nakrájajte na kolieska, cesnak prelisujte a všetko pridajte k zemiakom a ešte opekajte 5 min. Osoľte, okoreňte a na tanieri bohato posypte syrom.

30.09.2006

Podobné recepty