Bravčová roláda so sušeným ovocím
800 g bravčového stehna rozrezaného na plát, mleté čierne korenie, soľ, 150 g sušeného ovocia, 50 g hrozienok, 1 lyžička cukru, 2 lyžice strúhanky, 2 lyžice masti, 250 ml mäsového vývaru, 125 ml smotany, 1 lyžička solamylu, maslo
Ako na to:Sušené ovocie namočíme cez noc do 250 ml vody. Na druhý deň ho necháme prejsť varom, vodu zlejeme a uchováme.
Ovocie pokrájame na kúsky a zmiešame s hrozienkami, cukrom a strúhankou. Naklepaný plát mäsa osolíme a okoreníme a doprostred dáme ovocnú plnku. Plát zvinieme a upevníme niťou.
Roládu opečieme v pekáči na spenenej masti a potom zalejeme mäsovým a ovocným vývarom. Pečieme prikryté, mäso obraciame a polievame. Do vypečenej šťavy pridáme smotanu s rozmiešaným solamylom, povaríme a zjemníme maslom.
Vhodnou prílohou sú zemiakové knedle a červená kapusta.