Rybacia polievka
2 kaprie hlavy a chrbticová kosť, 1 cibuľa, 1/3 zeleru, 1 strúčik cesnaku, soľ, 1,5 l vody, zápražka z masla a hladkej múky, 10 g masla, 2 lyžice koreňovej zeleniny, ikry a mliečie, zázvor, 4 lyžice smotany, žĺtok, petržlenová vňať
Ako na to:Kaprie hlavy, chrbticovú kosť, cibuľu, zeler a cesnak dáme variť do osolenej vody. Po chvíli pridáme svetlú zápražku a povaríme.
Polievku precedíme, vložíme do nej na masle upraženú koreňovú zeleninu, ikry, mliečie a povaríme. Potom pridáme mäso z hláv a okoreníme zázvorom. Polievku zjemníme smotanou rozmiešanou so žĺtkom a ozdobíme petržlenovou vňaťou.
Podávame s opraženou žemľou nakrájanou na kocôčky.