Ovar s chrenom

Potrebujeme:

polovička očistenej bravčovej hlavy alebo 1 koleno, soľ, 10 zrniečok čierneho korenia, 5 zrniek nového korenia, 1 cibuľa, 1/2 zeleru, 1 mrkva, 1 petržlen, 1 chren, 2 jablká, citrónová šťava

Ako na to:

Mäso vložíme do veľkého hrnca a zalejeme vodou tak, aby bolo celé ponorené. Osolíme a pridáme korenie, cibuľu a koreňovú zeleninu nakrájanú na kúsky. Všetko uvaríme domäkka.
Mäso vyberieme a položíme na zohriatu servírovaciu misu. Ak sme použili hlavu, vložíme namiesto očí plnené olivy, do rypáčika dáme malé jabĺčko alebo vetvičku petržlenovej vňate a porciujeme horúce až pri stole. Koleno odkostíme a servírujeme už naporciované.
Podávame s jablčným chrenom. Pripravíme ho zmiešaním najemno nastrúhaného chrenu a jabĺk, ktoré ochutíme citrónovou šťavou a soľou. Vhodná je tiež horčica.

10.06.2011

Podobné recepty