Hruškový koláč so škoricou
220 g hladkej múky, 100 g masla, 50 g práškového cukru, štipka soli, 500 g hrušiek, 1 balíček škoricového cukru, zmes z 30 g práškového cukru, 1 lyžička škorice, 2 žĺtka, 300 ml smotany
Ako na to:Múku spracujeme so zmäknutým maslom, práškovým cukrom a soľou. Cesto natlačíme do maslom vymastenej formy, dáme naň olúpané a pozdĺžne na plátky nakrájané hrušky, posypeme škoricovým cukrom a upečieme v rúre mierne doružova.
Medzitým si pripravíme zmes z cukru, škorice, žĺtkov a smotany. Predpečený korpus zalejeme touto zmesou a pečieme asi pol hodiny pri 160 C, kým zmes nestuhne. Vychladnutý koláč môžeme ešte pocukrovať. Namiesto čerstvých hrušiek je možné použiť tiež hruškový kompót.