Štiavnický kotlíkový guláš

Potrebujeme:

30 dkg predného hovädziehoo mäsa, 50 g masti, 3 cibule, soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, 2 zelené papriky, 2 paradajky, 250 g zemiakov, drvená rasca, 2 strúčiky cesnaku, majorán

Ako na to:

Mäso pokrájame na kocky. Na masti opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a pridáme pripravené mäso. Opečieme ho, osolíme, okoreníme, posypeme červenou mletou paprikou (podľa chuti môžeme použiť zmes sladkej a štipľavej) a krátko podusíme, aby mäso pustilo šťavu. Potom podlejeme vodou a pridáme nakrájané papriky bez jadierok.
Po 30 min pridáme pokrájané paradajky, očistené nakrájané zemiaky a drvenú rascu. Dolejeme vodou a varíme domäkka. Nakoniec dochutíme cesnakom a majoránom.
Podávame s čerstvým chlebom alebo s knedľou či cestovinami.

16.05.2011

Podobné recepty