Mäsová zmes s hubami
2 plátky bravčového stehna, 1 lyžička škrobovej múčky, olej, soľ, mleté čierne korenie, 250 g čerstvých húb (kuriatka, hlivy a pod.), 1 pór, 100 g sójových klíčkov, 3 lyžice sójovej omáčky
Ako na to:Mäso naklepeme, nakrájame na rezančeky a v miske premiešame so škrobovou múčkou, lyžicou oleja, soľou a korením.
Očistené huby nakrájame, opečieme ich v panvici na dvoch lyžiciach oleja, osolíme, okoreníme a podusíme domäkka. V inej panvici rozohrejeme trošku oleja, vložíme mäso, opečieme ho a podusíme domäkka. Potom pridáme k mäsu dusené huby, na rezančeky nakrájaný pór, sójové klíčky, sójovú omáčku, spoločne krátko podusíme a potom necháme opražiť.
Podávame s fritovanými ryžovými rezancami alebo so špagetami.