Mäsová misa s olivami
200 g údenej krkovičky, 100 g bravčovej pečene, 80 g údenej slaniny, 300 g mletého chudého mäsa, 2 plátky toastového chleba, 3 lyžice smotany, 1 bobkový list, 1 vajce, 60 g olív, 1 uvarená mrkva, 2 lyžice nasekaných mandlí, 3 lyžičky tymianu, 1 lyžička majoránu, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:Údené mäso, pečeň i slaninu zomelieme a zmiešame s mletým chudým mäsom. Chlieb nakrájame, necháme nasiaknuť smotanou a primiešame k mletej zmesi. Pridáme rozdrobený bobkový list a všetko rozmixujeme. Potom vmiešame vajce, nakrájané olivy a mrkvu, posekané mandle, tymian, majorán, mleté čierne korenie a soľ.
Hmotou naplníme misku na zapekanie, zakryjeme ju a pečieme v rúre vo vodnom kúpeli. Po vychladnutí pokrm nakrájame na plátky a podávame s rôznymi studenými omáčkami.