Bylinkové rybie rolky

Potrebujeme:

4 ks filé z tresky, bylinková soľ, mletá sladká paprika, 60 g bylinkového taveného syra, 60 g šunky, 1 zväzok kôpru, 300 g póru, 4 lyžice slnečnicového oleja, 1/2 malej konzervy paradajok (300 g), soľ, mleté čierne korenie

Ako na to:

Rybie filé omyjeme, osušíme, po oboch stranách okoreníme bylinkovou soľou a mletou paprikou a potrieme bylinkovým syrom. Navrch rozdelíme na kocôčky nakrájaú šunku a najemno pokrájaný čerstvý kôpor. Z póru oddelíme zelenú vňať, zvyšok pokrájame na kolieska.
Pripravené plátky rýb pevne zvinieme a previažeme pórovou vňaťou. Rybie rolky opekáme na rozohriatom oleji. Potom ich vyberieme a na vypečenom tuku asi 5 min dusíme pokrájaný pór a paradajky. Osolíme a okoreníme. Do zmesi pridáme rybie rolky a spolu dusíme ďalších 5 min. Ako príloha je vhodná zemiaková kaša alebo varené zemiaky.

04.05.2011

Podobné recepty