Rybacie karbonátky v zemiakovej duchne

Potrebujeme:

4 osoby
600 g vykostených filiet bielej ryby (napr. pangasius), 200 g bryndze, 150 g hrášku (môže byť aj mrazený), 100 g strúhanky, 2 vajcia, 2 jarné cibuľky s vňaťou (asi 60 g), olivový olej
Zemiaková kaša: 1 kg očistených zemiakov, 100 ml tekutiny z varenia, 100 g masla, soľ

Ako na to:

Zemiaky uvarte domäkka. Rybu nasekajte na malé kúsky (najlepšie v sekacej nádobe robota). Zmiešajte ju s vajíčkami, jarnou cibuľkou a hráškom. Vmiešajte bryndzu so strúhankou a zľahka premiešajte.
Zo zmesi tvorte malé placky. Na panvici s olejom ich vyprážajte dozlatista po obidvoch stranách pri veľmi nízkej teplote. Zemiaky vymiešajte s maslom, trochou vody z uvarených zemiakov a soľou.
Na tanieri rozprtstrite zemiakovú kašu a podávajte s rybacími karbonátkami.

16.05.2011

Podobné recepty