Jahňací bylinkový chrbát

Potrebujeme:

jahňací chrbát s kosťou (750 g), 3 krajce hriankového chleba, 600 g cukín, 250 g malých paradajok, 9 lyžíc miešaných posekaných byliniek, 60 g strúhaného syra gouda, olivový olej, 2 lyžice horčice, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

Rúru zohrejeme na 200 C. Chlieb rozdrobíme a zomelieme. Omrvinky nasypeme na suchý plech a pečieme asi 5 min. Potom ich zmiešame s posekanými bylinkami a nastrúhaným syrom.
Cukiny po dĺžke pokrájame na plátky, osolíme, okoreníme a polejeme olivovým olejom. Preložíme ich na plech, teplotu v rúre zvýšime na 250 C a pečieme asi 5 min. Pridáme paradajky a pečieme ďalších 5 min.
Jahňací chrbát rozdelíme na 4 časti, umyjeme, osušíme, okoreníme a opražíme na horúcom oleji. Po 8 až 10 min mäso vyberieme a potrieme horčicou.
Opražené mäso vyváľkame v bylinkovej zmesi a pridáme k cukine a paradajkám. Vložíme do rúry a pri 190 C pečieme asi 5 min. Podávame s opečenými zemiakmi.

20.05.2011

Podobné recepty