Plnené zapečené klobásy
Potrebujeme:
250 g sterilizovaných šampiňónov, 1 malú cibuľu, 4 paradajky, trocha masla, 1 vajce, 1 ČL karí korenia, 1/8 l šľahačky, 100 g strúhaného ementálu, soľ, korenie, 400 g klobásy
Ako na to:Šampiňóny nechajte odkvapkať, cibuľu olúpte a najemno nastrúhajte. Paradajky nakrájajte na plátky, pekáč vymastite maslom. Vajcia rozmiešajte s karí korením, šľahačkou a ½ syra. Zmiešajte s cibuľou, osoľte, okoreňte a vmiešajte šampiňóny. Klobásy pozdĺžne rozrežte, vložte do pekáča a naplňte. Obložte plátkami paradajok, posypte syrom a dajte zapiecť.
15.04.2007