Jogurtový cheesecake

Potrebujeme:

400 g ricotty alebo lučiny, 60 g trstinového cukru, 4 vajcia, 400 g bieleho smotanového jogurtu, 50 ml kokosového likéru, trochu masla

Ako na to:

Rúru predhrejeme na 150 C. V mise dôkladne vymiešame ricottu, vajcia, cukor, vmiešame jogurt a kokosový likér, kým nevznikne hladký krém. Formu s objemom 1 liter vymažeme maslom a vyložíme potravinovou fóliou vhodnou na pečenie. Do pripravenej formy vlejeme jogurtovú zmes.
Nádobu s krémom potavíme do pekáča, nalejeme doň vodu, aby siahala najmenej do polovice. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 45 min. Potom rúru vypneme a ešte hodinu necháme formu v zatvorenej rúre. Potom ju vyberieme, necháme úplne vychladnúť, prikryjeme a dáme do chladničky stuhnúť. Opatrne vyklopíme a podávame.

16.05.2011

Podobné recepty