Ľadová torta

Potrebujeme:

500 ml mlieka, 1 balíček vanilkového pudingu v prášku, 2 balíčky vanilkového cukru, 2 balíčky vanilkového cukru, 500 g tvarohu, 1 žĺtok, 100 g kryštálového cukru, 2 balíčky detských piškót, 1 balíček čírej želatíny, ľubovoľné ovocie na ozdobenie, šľahačku

Ako na to:

Z mlieka, pudingu a vanilkového cukru uvaríme hustejší puding, ktorý necháme vychladnúť. Po vychladnutí vmiešame do pudingu tvaroh, žĺtok a cukor. Dôkladne vyšľaháme.
Do tortovej formy poukladáme vrstvu piškót, ktoré zalejeme časťou krému. Na krém poukladáme ľubovoľné čerstvé alebo mrazené ovocie. Vrchnú časť torty tvorí ovocie.
Želatínu rozpustíme vo vode podľa návodu a teplú nalejeme navrch torty. Tortu preložíme do chladničky a necháme stuhnúť. Pred podávaním nakrájame a ozdobíme šľahačkou.

20.05.2011

Podobné recepty