Tvarohový koláč so sušienkami a čokoládou
250 g hranatých sušienok (BeBe), 50 g masla, 50 g mletých mandlí
Plnka: 350 g tučného tvarohu, 250 g mascarpone, 100 g mäkkého kozieho syra
Rúru predhrejeme na 180 C. Formu vyložíme papierom na pečenie a potrieme maslom. Asi 150 g sušienok rozdrvíme a zmiešame s rozpusteným maslom a mandľami. Všetko natlačíme na dno formy a 10 min predpečieme.
Teplotu znížime na 160 C. Suroviny na plnku premiešame. Časť krému vylejeme na vychladnuté cesto, poukladáme naň vrstvu sušienok, opäť zalejem krémom a znova poukladáme vrstvu sušienok. Končíme krémom.
Formu vložíme do pekáčika s vriacou vodou, ktorá má siahať do polovice formy. Pečieme vo vodnom kúpeli 25-30 min. Tortu necháme hodinu vyhladnúť a stuhnúť v chladničke. Koláč vyklopíme na podnos a ozdobíme najprv bielou a potom tmavou čokoládovou polevou.