Pomarančové tiramisu

Potrebujeme:

2 mandarínkové kompóty (po 300 ml), 125 ml šľahačkovej smotany, 250 g syra mascarpone, 80 g práškového cukru, 3 lyžice pomarančovej šťavy alebo džúsu, 1 balíček dlhých piškót, kakao, plátky pomarančov na ozdobenie

Ako na to:

Mandarínkový kompót precedíme a necháme odkvapkať. Šľahačku vyšľaháme dotuha. Mascarpone a tvaroh dohladka vymiešame s cukrom. Primiešame 3 lyžice pomarančového likéru.
Do tvarohovej zmesi opatrne vmiešame šľahačku a 100 ml pomarančovej šťavy.
Dno nákypovej formy rovnomerne vyložíme piškótami. Pokvapkáme ich pomarančovou šťavou, poukladáme na ne mandarínky a potrieme ich polovicou tvarohového krému.
Pokračujeme mandarínkovou vrstvou, na ňu poukladáme piškóty, ktoré opäť pokvapkáme pomarančovou šťavou. Na piškótovú vrstvu natrieme zvyšok krému, povrch uhladíme a zákusok necháme cez noc stuhnúť v chladničke.
Pred podávaním poprášime kakaom a ozdobíme plátkami pomaranča.

16.05.2011

Podobné recepty