Jemné teľacie soté

Potrebujeme:

500 g teľacieho mäsa, soľ, mleté biele korenie, olej, 1 cibuľa, mletá sladká paprika, 400 g sterilizovanej zeleninovej zmesi v sladkokyslom náleve, 2 lyžice kečupu, worcesterská omáčka

Ako na to:

Mäso pokrájame na rezančeky, osolíme, okoreníme a v panvici na rozohriatom oleji po všetkých stranách opražíme. Potom ho vareškou zhrnieme k jednej strane, prisypeme kolieska cibule a zľahka opražíme. Podlejeme trochou horúcej vody alebo nálevu zo zeleniny a dusíme.
K takmer mäkkému mäsu pridáme sterilizovanú zeleninu, kečup, trochu worcestra a bez podlievania, len vo vlastnej šťave, za častého miešania dodusíme domäkka. Podávame s chlebom alebo s hriankami.

10.05.2011

Podobné recepty