Jahňacie stehno na citróne

Potrebujeme:

1 kg jahňacieho stehna, 4 lyžice oleja, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžičky sladkej papriky, 4 lyžice citrónovej šťavy, 2 lyžice nakrájanej petržlenovej vňate, vývar z mäsovej kocky, soľ, mleté čierne korenie

Ako na to:

Očistené stehno vložíme do pekáča a opečieme ho na rozohriatom oleji. Vyberieme ho a v tom istom oleji opražíme na kocôčky nakrájanú cibuľu a plátky cesnaku. Pridáme sladkú papriku, nakrájanú petržlenovú vňať, citrónovú šťavu a podlejeme vývarom.
Vložíme mäso, osolíme, okoreníme, prikryjeme a pozvoľna v rúre dodusíme domäkka. Stále podlievame, aby sa mäso nepripaľovalo. Ku koncu odkryjeme a mäso dopečieme dozlata.
Upečené stehno vyberieme a naporcujeme. Omáčku vydusíme na tuk. Podávame so zemiakovou knedľou.

23.05.2011

Podobné recepty