Výdatná fazuľová polievka

Potrebujeme:

100 g fazule, 1,5 l zeleninového vývaru, 40 g červenej cibule, 40 g žltej cibule, 2 strúčiky cesnaku, 200 g zeleniny (mrkva, petržlen, karfiol), 1 lyžica oleja, 1 lyžica hladkej múky, tymián, mleté biele korenie, mletá sladká paprika, soľ, 1 klobása, 2 vajcia uvarené natvrdo, petržlenová vňať

Ako na to:

Fazuľu deň pred prípravou namočíme. Potom ju zalejeme vývarom, uvaríme domäkka a scedíme. Vývar zachytíme. Cibuľu nakrájame, cesnak prelisujeme, zeleninu pokrájame na kolieska alebo na malé kúsky.
Na oleji necháme zosklovitieť cibuľu, zaprášime ju múkou, opražíme a zalejeme vývarom z fazule. Pridáme zeleninu, korenie, osolíme a uvaríme domäkka. Potom pridáme uvarenú fazuľu, prelisovaný cesnak a prehrejeme.
Do jednotlivých porcií polievky vložíme kolieska opečenej klobásy a kúsky vajec uvarených natvrdo. Ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou a podávame s pečivom.

10.05.2011

Podobné recepty