Glazované prsia so zázrovom
700 g morčacích pŕs, 2 lyžice plnotučnej horčice, 2 lyžice medu, 4 lyžice oleja, 250 g cibuliek, 70 g čerstvého zázvoru, mleté biele korenie, polovica lyžičky hovädzieho mäsového extraktu, 250 ml bieleho vína
Ako na to:Morčacie prsia vcelku potrieme zmesou zmiešanou z horčice a medu. V rajnici rozohrejeme olej a mäso na ňom zo všetkých strán opečieme dozlata.
Cibuľky olúpeme a rozložíme okolo mäsa. Pridáme nastrúhaný alebo nadrobno nakrájaný čerstvý zázvor, korenie, mäsový extrakt a víno a dusíme prikryté. Mäso občas obrátime.
Hotové prsia nakrájame na plátky a polejeme šťavou. Podávame s varenými alebo pečenými zemiakmi alebo s ryžou a so zeleninovým obložením.