Gnocchi po slovensky
450 g uvarených zemiakov, 30 g masla, muškátový kvet, mleté biele korenie, soľ, 110 g hrubej múky, 1 vajce, bešamel (z masla, hladkej múky a mlieka), 1 brokolica, parmezán
Ako na to:Uvarené teplé zemiaky prelisujeme. Pridáme maslo, muškátový kvet, biele korenie, soľ, múku a vypracujeme cesto. Do vlažného cesta zamiešame vajce a vytvarujeme asi 3 cm hrubý valček. Z necho nakrájame malé klátiky a lyžicou z nich vytvarujeme halušky (gnocchi). Varíme ich vo vriacej vode, kým nevyplávajú na hladinu.
Brokolicu namočíme na 15 min do slanej vody, potom ju opláchneme studenou vodou, vložíme do vriacej osolenej vody a uvaríme domäkka.
V rajnici pripravíme bešamel: na masle speníme hladkú múku, zalejeme mliekom a miešame scedené halušky, pridáme ružičky uvarenej brokolice, dochutíme soľou a korením a nastrúhame parmezán.