Plnený závin
250 g bravčového mäsa z pliecka, 250 g hovädzieho mäsa, 2 vajcia, 2 žemle, mleté čierne korenie, majorán, olej, 1 cibuľa, strúhanka, 2 natvrdo uvarené vajcia, 2 sladkokyslé uhorky
Ako na to:Mäso umyjeme, pokrájame na menšie kúsky a pomelieme. Pridáme vajcia vo vode namočené a vytlačené žemle, mleté čierne korenie, majorán, olej, nadrobno posekanú cibuľu a zamiešame.
Na dosku posypanú strúhankou dáme mäsovú zmes, urobíme z nej obdĺžnik. Do stredu dáme uvarené, olúpané vajcia a uhorky, ktoré rozkrojíme po dĺžke na polovičky. Mäsovú zmes stočíme do valčeka a dáme na vymastený plech. Podlejeme vývarom. Pečieme v dobre vyhriatej rúre asi 45-50 min.
Podávame so zemiakovou kašou.