Boršč
100 g hovädzieho mäsa, soľ, olej, 1 cibuľa, 200 g koreňovej zeleniny, 150 g hlávkovej kapusty, 100 g červenej repy, 2 PL rajčiakového pretlaku, nové celé a mleté čierne korenie, bobkový list, 1,5 dcl kyslej smotany, 2 PL hladkej múky, ocot
Ako na to:Umyté hovädzie mäso dáme variť do studenej osolenej vody. Na oleji opražíme pokrájanú cibuľu, pridáme očistenú, na rezance pokrájanú koreňovú zeleninu, kapustu, červenú repu, rajčiakový pretlak, nové i mleté korenie, bobkový list a zalejeme vývarom z mäsa.
Uvarené mäso pokrájame na kocky, vložíme do polievky a zahustíme smotanou, v ktorej sme rozmiešali múku. Povaríme a dochutíme octom.