Bravčové zapečené v kyslej kapuste
400 g panenskej, soľ, korenie, 2 lyžice oleja, 1 bobkový list, 4 borievky, 50 g slaniny, 2 cibule, 500 g kyslej kapusty, 500 g zemiakov uvarených v šupe, trošku masla, 2,5 dcl smotany, 1,5 dcl kyslej smotany, majorán
Ako na to:Panenskú nakrájame na asi 3 cm hrubé plátky, umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme. Krátko ich opečieme na rozohriatom oleji s bobkovým listom a borievkami. Vyberieme z panvice.
Na kocky nakrájanú slaninu ľahko rozškvaríme, speníme na nej nadrobno posekanú cibuľu a primiešame kyslú kapustu. Olúpané zemiaky nakrájame na tenké plátky.
Do maslom vymastenej zapekacej formy ukladáme po vrstvách kyslú kapustu, mäso a zemiaky. Zalejeme smotanou, majoránom, soľou a korením. Zapekáme 40-50 min v predhriatej rúre na 180 C. Podávame posypané majoránom alebo rascou.