Mäsová torta
250 g výberovej hladkej múky, 120 g masla, 1 vajce, soľ, 1 lyžica octu, masť na vymastenie formy
Plnka: 40 g masti, 1 cibuľa, 500g jahňaciny zo stehna, 3 lyžice rajčiakového pretlaku, 1 lyžica strúhanky, 1 lyžica drobno posekanej petržlenovej vňate, soľ, mleté čierne korenie
Z múky, masla, bielka, soli a octu vypracujeme cesto. Rozdelíme ho na tri časti. Dve rozváľkame a dáme do vymastenej tortovej formy a roztlačíme po bokoch.
Cesto dáme do chladu. Potom na masti speníme polovicu cibule, pridáme na malé kúsky pokrájané mäso, trošku podlejeme a dusíme do polomäkka.
Mäso necháme vychladnúť, potom ho pomelieme, pridáme druhú polovicu pokrájanej cibule, rajčiakový pretlak, strúhanku, petržlenovú vňať, soľ, mleté čierne korenie. Všetko dobre premiešame a navrstívme na pripravené cesto.
Zo zvyšnéhho cesta urobíme mriežky. Celé potrieme žĺtkom vyšľahaným s malým množstvom vody a dáme do vyhriatej rúry upiecť.