Hovädzie roláda na červenom víne
400 g hovädzieho zadného, 1 cibua, olej, 300 g čerstvých šampiňónov, 3 vajcia, 1 kápia, mleté čierne korenie, 2 dc l červeného vína, 1 PL horčice, 2 vajcia na obaľovanie, hladká múka, strúhanka, 2 PL masla, mrazená zelenina, 1 PL vegety
Ako na to:Hovädzí plát umyjeme, osušíme a natenko vyklepeme. Posolíme, okoreníme, potrieme horčicou a plnkou. Zvinieme a zviažeme kuchynskou niťou.
V pekáči zohrejeme olej, roládu opečieme z oboch strán, podlejeme červeným vínom a vo vyhriatej rúre dusíme domäkka. Šampiňóny umyjeme, osušíme, obalíme v trojobale a vypražíme. Zeleninu opražíme na masle, posypeme vegetou, podlejeme trochou vody a dusíme 10 min. Vychladnutú roládu nakrájame a podávame s dusenou zeleninou a vyprážanými hubami.
Plnka: Cibuľu pokrájame nadrobno, opražíme na oleji, pridáme rozšľahané vajcia so soľou, nakrájanú kápiu a necháme stuhnúť.