Rajčiakový šalát s cuketami
300 g šampiňónov, 100 g cibule, 3 PL oleja, so, korenie, 1 ČL citrónovej šťavy, 750 g rajčiakov, 300 g cukiet, lístky bazalky, 4 PL balzamikového octu, 4 PL červeného vína
Ako na to:Očistené šampiňóny nakrájame na renké plátky. Cibuľu nadrobno nakrájame.
Na teflónovej panvici rozohrejeme 1 PL oleja, cibuľu na ňom opražíme, pridáme šampiňóny a asi 3 min podusíme. Osolíme, okoreníme, ochutíme citrónovou šťavou a necháme vychladnúť. Rajčiaky sparíme a ošúpeme. Rozkrájame ich na štvrtky a cukety nakrájame na plátky. Všetky prísady ozdobne upravíme na misu.
Z octu, červeného vína, 3 PL vody, soli, korenia a zvyšného oleja ušľaháme zálievku a nalejeme na šalát. Posypeme lístkami bazalky.