Írsky baraní guláš
300 g baranieho mäsa, 1 cibuľa, 30 g masti, soľ, mleté čierne korenie, 1 bobkový list, 2 strúčiky cesnaku, 200 g hlávkovej kapusty, 1 mrkva, 300 g zemiakov, 2 póry
Ako na to:Odblanené mäso pokrájame na kocky. Cibuľu posekanú nadrobno speníme na masti, pridáme pokrájané mäso, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a opražíme.
K opraženému mäsu pridáme bobkový list a rozotretý cesnak, zalejeme vodou a varíme 50-60 min. Potom pridáme hlávkovú kapustu bez hlúbovitých častí pokrájanú na rezance, očistenú a pokrájanú mrkvu a olúpané a pokrájané zemiaky. Neskôr pridáme póry pokrájané na kolieska a všetko spolu uvaríme do mäkka.