Medová torta
300 g hladkej múky, 2 PL medu, 1 vajce, 50 g masla, 75 g práškového cukru, pol balíčka prášku do pečiva, trocha mlieka
Plnka: 250 g masla, 150 g práškového cukru, 2 dcl mlieka, 2 žĺtka, 2 PL pudingového prášku, 1 vanilkový cukor, slivkový lekvár
V múke rozmiešame prášok do pečiva, cukor, pridáme tekutý med, vajce, maslo a podľa potreby mlieko. Zamiesime z toho hladké cesto, rozdelíme ho na tri rovnaké diely. Každý diel vyvaľkáme do tvaru kruhu a osobitne upečieme v tortovej forme.
Plnka: V mlieku rozmiešame pudingový prášok, žĺtka a vanilkový cukor a uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Maslo s cukrom vymiešame do peny a postupne pridáme uvarenú kašu.
Prvý plát potrieme slivkovým lekvárom a potom krémom, druhý plát potrieme len krémom a prikryjeme tretím plátom. Pripravenú tortu na noc zaťažíme. Ozdobíme ľubovoľnou polevou.