Kurča podľa Tamary
1 kurča, 100 g hrozienok, 1 konzerva kukurice, 1 konzerva hrášku, 1 kocka slepačieho bujónu, 2 dcl sladkej smotany, 1 viazanička zelenej petržlenovej vňate, 50 g masla, soľ, mleté biele korenie
Ako na to:Kurča očistíme, pokrájame na menšie kúsky, osolíme a na horúcom masle prudko opečieme z oboch strán. Opečené mäso odložíme a na výpeku trošku opečieme odkvapkanú kukuricu s hrozienkami.
Kúsky mäsa poukladáme vedľa seba do jánskej misy, posypeme kukuricou s hrozienkami, polejeme smotanou, do ktorej sme zamiešali výpek, trochu okoreníme a dusíme pod pokrievkou v predhriatej úrre pri strednej teplote 40 min.
Na konci pečenia misu odkryjeme, pridáme hrášok,jedlo posypeme najemno posekanou petržlenovou vňaťou, vidličkou opatrne zamiešame a podávame s dusenou ryžou.