Bravčové srdce na slanine
500 g bravčového srdca, 40 g slaniny, soľ, korenie, 1 veľká cibuľa, 40 g masti, 30 g hladkej múky
Ako na to:Bravčové srdce očistíme od blán a žiliek, rozkrojíme na polovičky, dobre vyčistíme, prešpikujeme časťou slaniny, osolíme a okoreníme.
Na drobné kúsky nakrájanú cibuľu opražíme dozlatista na masti, zalejeme trochou vody, pridáme srdce a dusíme pod pokrievkou dozmäknutia. Pri dusení ho obraciame a podlievame vodou.
Mäkké srdce vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, opražíme, zalejeme vodou, rozšľaháme a dobre prevaríme. Do hotovej omáčky vložíme srdce pokrájané na porcie, prehrejeme,pridáme zvyšnú rozškvarenú slaninu, pokrájanú na kocky.
Podávame s varenými zemiakmi a so zeleninovým šalátom.