Údené bravčové pečené na divoko

Potrebujeme:

60 dkg údeného mäsa, 1 menšia mrkva, ½ zeleru, 2 PL hladkej múky, 1 PL cukru, 2 dl vína, 2 PL zaváraniny (ríbezľového džemu), 5 zrniek korenia, 4 zrnká nového korenia, 1 bobkový list, trocha tymiánu, saturejky, šalvie, yzopu, soľ, majoránka, tuk

Ako na to:

Mäso dajte do teplej vody variť asi na 10 min. Predvarené omastite tukom, podlejte, pridajte pokrájanú zeleninu, okoreňte a dajte piecť. Na sucho opražte múku, rozrieďte, povarte a pridajte k takmer upečenému mäsu. Hotové mäso vyberte, omáčku prepasírujte. Cukor upražte do svetlohneda, rozpustite vo víne a pridajte do omáčky. Vmiešajte zaváraninu (džem) a starostlivo dochuťte. Podávajte s knedľou alebo cestovinami.

04.01.2007

Podobné recepty