Plnený bravčový bôčik

Potrebujeme:

1 000 g bravčového bôčika, soľ, mleté čierne korenie, 20 g hladkej múky
Plnka: 2 malé žemle, mlieko, 100 g bravčovej pečene, 2 vajcia, 1-2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, rasca, petržlenová vňať

Ako na to:

Bôčik čiastočne vykostíme, umyjeme, osušíme a nožom urobíme kapsu, ktorú naplníme. Otvor zašijeme, mäso osolíme a okoreníme. Do pekáča dáme kosti z bôčika, na ne položíme kožou obrátené naplnené mäso, podlejeme vodou a pečieme. Počas pečenia prelievame šťavou.
Keď je mäso zafarebené do červena, obrátime ho kožou hore, kožu poprerezujeme nožom a dopečieme. Mäso vyberieme, šťavu zaprášime múkou a dobre prevaríme.
Plnka: Žemle nakrájame na kocky, zvlhčíme mliekom, rozmrvíme, pridáme jemne zomletú pečeň, vajcia, pretlačený cesnak, soľ, korenie a posekanú petržlenovú vňať. Všetko dobre premiešame.

19.06.2011

Podobné recepty