Údená bravčová krkovička v jemnej omáčke
Potrebujeme:
1 kg údenej bravčovej krkovičky, 1 PL tuku, 0, 2 l bieleho vína, 0, 2 smotany
Ako na to:Mäso ponorte na 2 hod. do vlažnej vody, aby sa uvoľnila soľ. Potom ho osušte a zo všetkých strán zľahka opečte na tuku. Pekáč s mäsom vložte do rúry predhriatej na 200 °C. Po 15 min. prilejte víno a pekáč priklopte. Po ďalších 15 min. pridajte smotanu a duste zakryté ešte 50 min. Mäso občas prelievajte. Hotový pokrm nechajte ešte 10 min. uležať. V prípade potreby môžete omáčku zriediť alebo zjemniť smotanou. Mäso nakrájajte a podávajte preliate omáčkou a s varenými zemiakmi.
09.07.2006
Podobné recepty
Gazdovský pekáč, Nátierka z údenej makrely, Pečená bravčová krkovička, Kurča v paradajkovej omáčke na víne so špagetami, Rybací šalát s majolkou, Sardinková nátierka v paradajkovej omáčke, Gemerské gule, Pečená bravčová krkovička s bylinkami, Bravčová krkovička na ázijský spôsob, Bravčová krkovička na grile