Srnčí paprikáš
600 g srnčieho mäsa, 1 cibuľa, olej, 100 g koreňovej zeleniny, 100 g údenej slaniny, 1 ČL cukru, 20 g hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie, 1 bobkový list, 3 borievky, 5 dcl mäsového vývaru, ocot, 1 dcl červeného vína
Ako na to:Očistenú, nadrobno pokrájanú cibuľu a slaninu speníme na oleji. Pridáme očistenú, pokrájanú zeleninu, cukor a chvíľu necháme dusiť.
Do cibuľového základu pridáme na menšie kúsky pokrájané mäso, poprášime múkou, chvíľu opražíme, pridáme soľ, podlejeme vývarom a prikryté dusíme do polomäkka.
Do zvyšku vývaru dáme čierne korenie, bobkový list, borievky, ocot, víno a pridáme k mäsu. Dodusíme do mäkka. Podávame s cestovinou.