Údené bravčové kotlety z jedného hrnca
80 dkg údenej bravčovej kotlety, 2 PL masla (alebo oleje), 1 cibuľa, 2-3 strúčiky cesnaku, 1 hlávka kapusty, 2 mrkvy, ½ zeleru, 1 pór, 2 dcl červeného vína, 2 dcl vody (alebo hovädzieho vývaru), 4 veľké zemiaky, muškátový oriešok, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:Mäso dopredu ponorte na 1 hod. do vody. Kapustu a pór nakrájajte na 2 cm pásiky, zeler nastrúhajte, mrkvu nakrájajte na kolieska. Osušené mäso opečte na tuku za občasného obracania. Na polovici tuku, ktorý ste odliali z mäsového výpeku osmažte pokrájanú cibuľu a rozotretý cesnak, dobre premiešajte a zalejte vínom. Povarte, pridajte zeleninu a mäso, prilejte vodu a okoreňte a varte pod pokrievkou aspoň 45 min. Pridajte zemiaky nakrájané na kocky a varte ďalších 40 min. Podávajte ako všetky jedlá z jedného hrnca - vo veľkej mise.