Bravčová misa na kapuste
1 PL bravčovej masti, 1 cibuľa, 1 kg kyslej kapusty, 5-6 guličiek jalovca, 1 dcl bieleho vína, 3 dcl vody, 75 dkg údených bravčových rebierok, 50 dkg anglickej slaniny, 1 údený hovädzí jazyk, 3 údené bravčové paprčky, asi 10 dkg klobásy, ½ kg zadného hovädzieho mäsa, 1 mrkva, kúsok zeleru
Ako na to:Cibuľu nakrájajte na rezance a poduste na masti, pridajte kyslú kapustu s jalovcom, premiešajte a zalejte vínom a vodou. Pridajte slaninu, bravčové rebierka, prikryte pokrievkou a pomaly varte asi 90 min. Asi 20 min. pred ukončením pridajte klobásu a prehrievajte. V inom hrnci v neosolenej vode varte údený hovädzí jazyk a údené bravčové paprčky. Hovädzie mäso so zeleninou varte tiež oddelene. Všetky druhy mäsa nakrájajte na porcie a rozložte na kapustu. Podávajte so zemiakmi.