Zbojnícka pochúťka v alobale
200 g hovädzej roštenky, 200 g bravčového mäsa zo stehna, 150 g údenej klobásy, olej, 40 g údenej slaniny, 1 cibuľa, 100 g sterilizovaných šampiňónov, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, 500 g zemiakov, alobal
Ako na to:Všetky druhy mäsa pokrájame na malé kúsky a na rozpálenom oleji opečieme. Opečené mäso vyberieme, do výpeku dáme nadrobno pokrájanú slaninu, cibuľu, pokrájané šampiňóny, opražíme, pridáme pretlačený cesnka, soľ, korenie, očistené, pokrájané zemiaky a opečieme.
Hotovú zemiakovú zmes dáme na alobal, na zemiaky dáme opečené mäso. Alobal uzavrieme a dáme do horúcej rúry zapiecť.