Mäsový šalát
500 g teľacieho mäsa zo stehna (orecha), 100 g šunky, 1 údený varený bravčový jazyk, 100 g polievkovej zeleniny, 40 g cibule, soľ, celé čierne korenie, ocot, petržlenová vňať alebo pažítka, majonéza
Ako na to:Dobre odležané teľacie mäso uvaríme v octovej vode so zeleninou, cibuľou, soľou a celým čiernym korením.
Mäkké odložíme a necháme vychladnúť vo vode, v ktorej sa varilo. Studené vyberieme, pokrájame na krátke rezance aj s uvareným jazykom a šunkou, zmiešame s majonézou, necháme v chlade niekoľko hodín, potom preložíme na misu, zarovnáme a ozdobíme čerstvou zeleninou.
Okrem uvedeného mäsa môžeme pooužiť aj rozličné zvyšky vareného, duseného alebo pečeného mäsa, príp. aj mäso z polievky, ktoré dáme na niekoľko hodín do octovej marinády.