Plnený bravčový bôčik
1 kg bôčika, 1 cibuľa, 2 kusy párkov, 2 vajcia, 1 väčšia sladkokyslá uhorka, soľ, 50 g masti, 20 g hladkej múky, horčica, mletá červená paprika
Ako na to:Bôčik vykostíme, upravíme na plát, osolíme a natrieme horčicou. Odrezky z kostí a cibuľu pomelieme, zmiešame so soľou, paprikou a natrieme do stredu plátu.
Párky, natvrdo uvarené a olúpané vajcia, pokrájané uhorky, poukladáme na bôčik. Plát mäsa zrolujeme a previažeme niťou.
Do pekáča dáme masť, zrolované mäso, chvíľu ho opečieme, podlejeme vodou a pečieme v dobre vyhriatej rúre. Počas pečenia mäso prelievame šťavou. Upečené mäso vyberieme, šťavu zaprášime múkou, opražíme, zalejeme vodou a necháme ešte trocha povariť.
Hotovú šťavu precedíme a polejeme ňou jednotlivé porcie mäsa. Podávame so zemiakmi.