Zapekané rezance so smotanou
400 g hrubej múky, 3 vajcia, soľ, 40 g masla, 2 dcl sladkej smotany, 50 g hrozienok, citrónová kôra, 3 lyžice práškového cukru, 1 vanilínový cukor
Ako na to:Z múky, jedného vajca, soli a trošku vody urobíme cesto, ktoré na doske vyvaľkáme a nakrájame na rezance. V osolenej vriacej vode rezance uvaríme. Uvarené ich opláchneme studenou vodou a necháme ich odtiecť.
Zapekaciu misu vymastíme maslom, vložíme do nej rezance. Dve žĺtka vymiešame s maslom, pridáme smotanu, hrozienka, postrúhanú citrónovú kôru, práškový a vanilínový cukor a nakoniec z dvoch bielkov tuhý sneh. Smotanovú hmotu nalejeme na rezance a vo vyhriatej rúre upečieme.