Plnená teľacina
400 g teľacieho mäsa, horčica, olej, 1 cibuľa, 150 g húb, mleté čierne korenie, soľ, 2 vajcia, zelená petržlenová vňať, 20 g hladkej múky
Ako na to:Umyté mäso prekrojíme tak, aby vznikol veľký rezeň, ktorý trochu naklepeme. Na oleji speníme cibuľu posekanú nadrobno, pridáme očistené, umyté a pokrájané huby, mleté čierne korenie, soľ a pomaly dusíme. Potom primiešame rozšľahné vajcia, posekanú zelenú petržlenovú vňať a necháme vychladnúť.
Pripravený rezeň potrieme horčicou, plnkou, zvinieme, previažeme bielou niťou, dáme na vymastený pekáč, podlejeme vodou a v rúre pomaly pečieme. Upečené vyberieme a zbavíme nite.
Šťavu zaprášime múkou a necháme prevrieť. Mäso pokrájame na plátky, upravíme na misu a polejeme šťavou.