Roštenky so zeleninou
500-600 g roštenky, malá cibuľka, 50 g masti, 3-4 strúčiky cesnaku, 300 g koreňovej zeleniny, soľ, muškátový oriešok, mleté čierne korenie, petržlenová vňať
Ako na to:Dobre odležané, umyté, pokrájané a naklepané roštenky osolíme, trochu okoreníme a z oboch strán opečieme na horúcej masti. Opečené roštenky vyberieme a odložíme.
Na masti po opekaní speníme pokrájanú cibuľu, pridáme rozotretý cesnak, na plátky alebo rezance pokrájanú zeleninu (mrkvu, zeler, kaleráb), osolíme a udusíme do mäkka. Počas dusenia podlievame horúcou vodou.
Keď je zelenina mäkká, pridáme roštenky, ktoré dobre zohrejeme, uložíme na teplú misku, z jednej strany obložíme udusenou zeleninou a z druhej kôpkami udusenej ryže alebo zemiakmi, ktoré posypeme petržlenovou vňaťou.