Pečeň s červenou kapustou
250 g bravčovej pečene, olej, 50 g mletých orechov, 1 cibuľa, soľ, mleté čierne korenie, rasca, 1 hlávka červenej kapusty, 2 jablká, 2 PL cukru, 1 PL octu, 200 g uvarenej ryže, 3 dcl smotany
Ako na to:Umytú odblanenú pečeň pokrájame a spolu s pomletými orechmi dusíme na oleji do mäkka. Udusenú, vychladnutú pečeň zomelieme.
V druhej nádobe na zvyšku oleja dusíme na tenko pokrájanú, osolenú kapustu, pridáme korenie, rascu a postrúhané jablká. Do udusenej kapusty pridáme cukor a ocot.
Do vymasteného pekáča dávame jednotlivé vrstvy - pečeň, ryžu a kapustu. Každú vrstvu dobre pokropíme smotanou a dáme do horúcej rúry zapiecť.