Bravčové závitky plnené uhorkami
150 g mletého bravčového mäsa, 100 g šunky, 2 nakladané uhorky, cesnak, po 1/2 ČL majoránu, tymiánu a korenia, 150 g smotany, 8 plátkov bravčového stehna, ľ ČL horčice, 50 g rozpusteného masla, 5 dcl vývaru, 2 dcl bieleho vína, soľ, solamyl
Ako na to:Mleté mäso, šunku nakrájanú na kocky, nakrájané uhorky, majorán, tymián, trochu korenia a smotanu zmiešame.
Bravčové plátky umyjeme, osušíme, naklepeme a potrieme horčicou a mäsovou plnkou. Zrolujeme, zapichneme špáradlami, aby sa nerozpadli, a prudko opečieme na rozpustenom masle. Potom podlejeme vývarom a necháme zakryté na miernom ohni asi 40 minút dusiť.
Závitky počas dusenia občas otočíme. Závitky opatrne vyberieme, prilejeme víno a necháme tekutinu vyvariť asi na polovicu. Napokon šťavu podľa potreby zahustíme solamylom, osolíme a necháme ešte chvíľu povariť.