Zelenina s vnútornosťami
500 g zeleniny, 40 g hrubej múky, 2 dcl mlieka, soľ, 1 dcl vývaru zo zeleniny, 3 vajcia, petržlenová vňať, 30 g oleja, 30 g cibule, 250 g vnútorností, 50 g strúhanky
Ako na to:Rozličnú zeleninu (mrkvu, zeler, petržlen, kaleráb, kel, karfiol, zelenú fazuľku) uvaríme v slanej vode domäkka (varíme v čo najmenšom množstve vody, ktorú po precedení zeleniny pužijeme na prípravu bešamelu a polievky).
Maslo rozpustíme, pridáme hrubú múku, dobre zohrejeme, zalejeme mliekom a vývarom zo zeleniny a za stáleho miešania uvaríme hustejšiu omáčku (bešamel). Do vychladnutej zamiešame vajcia a posekanú petržlenovú vňať.
Vnútornosti udusíme na oleji a pokrájanej cibuli domäkka a potom ich posekáme alebo zomelieme. Ohňovzdornú misu alebo pekáč dobre vymastíme a vysypeme múkou alebo strúhankoou. Zeleninu zmiešame s vnútornosťami, omáčkou a strúhankou, podľa chuti osolíme, dáme do pripravenej nádoby a upečieme v dobre vyhriatej rúre.
Podávame s ľubovoľným zeleninovým šalátom.