Makaróny na taliansky spôsob
200 g makarónov, 100 g údeného mäsa alebo mäso zo zvyškov, 100 g čerstvých húb, 1 cibuľa, 50 g oleja, 100 g tvrdého syra (parmezánu), 1 lyžica kečupu, pár konzervovaných olív, soľ
Ako na to:Makaróny rozlámeme na menšie kúsky a uvaríme vo veľkom množstve osolenej vody (na liter vody dáme 1 lyžičku soli). Osobitne udusíme huby, trochu podliate vývarom z mäsa alebo horúcou vodou. Keď zmäknú, scedíme ich a pokrájame.
Cibuľu pokrájanú nadrobno speníme na oleji, vložíme pokrájané údené alebo iné mäso, chvíľu popražíme, primiešame pokrájané mäkké huby, polejeme kečupom, podlejeme a dodusíme. Pridáme uvarené makaróny, posypeme strúhaným syrom a jemne vidličkou pomiešame.
Na tanieri môžeme ešte trocha posypať syrom, pokvapkať kečupom, prípadne ozdobiť olivami.